This event has passed.

LATAR BELAKANG

Persatuan Pegawai Tadbir dan Ikhtisas (PRAGMATIS), Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) merupakan salah satu kumpulan kakitangan yang menjadi penyokong kepada kejayaan USIM, selain kumpulan kakitangan akademik dan kakitangan sokongan.

Kumpulan kakitangan Pengurusan dan Profesional (P&P) perlu memahami dan menghayati selok-belok pengurusan yang pelbagai dalam sesebuah Universiti. Justeru, seminar ini merupakan satu platform kepada perkongsian amalan terbaik dalam pengurusan oleh kakitangan P&P sendiri.

Seminar Pragmatis 2016 telah diadakan pada 21 Januari 2016. Sebanyak dua ucaptama dan lapan kertas kerja telah dibentangkan dengan jayanya dan telah memberikan impak yang memberangsangkan pada pegawai.

Senarai Tajuk Ucaptama dan Kertas Kerja dibentangkan pada Seminar PRAGMATIS 2016 (SPU1)

Seminar Pragmatis USIM diteruskan lagi sebagai penyedia ruang perkongsian amalan pengurusan terbaik Universiti secara berterusan, dalam bentuk pembentangan kertas kerja yang tersusun dan ilmiah.

OBJEKTIF SEMINAR

• Menyediakan platform kepada pegawai untuk membentangkan kertas kerja bercorak analitikal dan lebih ilmiah;
  • Mewujudkan ruang perbincangan secara ilmiah agar program perkongsian amalan terbaik dalam pengurusan dapat dijadikan budaya di Universiti seterusnya membantu universiti mencapai misi dan visinya.

TEMA

Perkongsian Amalan Terbaik dalam Pengurusan Universiti.

SUB-TEMA

1.  Pengurusan Sumber Manusia
  2. Pengurusan Kewangan dan Penjanaan Pendapatan
  3. Pengurusan Hal Ehwal Pelajar
  4. Pengurusan Hal Ehwal Akademik
  5. Pengurusan Teknologi Maklumat dan Komunikasi
  6. Pengurusan Perpustakaan
  7. Pengurusan  Sukan
  8. Pengurusan Pengantarabangsaan
  9. Pengurusan Kesihatan
  10. Pengurusan Pembangunan dan Fasiliti
  11. Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi

TARIKH-TARIKH PENTING

Tarikh Penting

PENYERTAAN

Borang Penyertaan boleh di isi secara online menerusi pautan berikut:
daftar_zpss7xqh6fj

YURAN PENYERTAAN

Yuran penyertaan adalah RM 150.00 seorang (termasuk bahan seminar, minum pagi, makan tengahari & minum petang)

Maklumat bayaran:

Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB)

Persatuan Pegawai Tadbir & Ikhtisas USIM

Nombor Akaun: 05058010017370

Sila email bukti bayaran kepada Cik Sharifah Nur Hafizah, Bendahari menerusi email  s.hafizah@usim.edu.my atau telefon 06-798 8212 / 012-651 1987 untuk pengesahan.

PENGINAPAN

Penginapan tidak disediakan dan tidak termasuk dalam yuran penyertaan. Peserta boleh membuat tempahan Hotel di sekitar Nilai menerusi aplikasi Agoda seperti berikut:

Agoda-logo-1

Jawatankuasa Pendaftaran

Puan Yussavialina Hamdan
Tel: 06-798 6093 / 019-660 1071
Email: vialina@usim.edu.my

Puan Alliza Ayob
Tel: 06-798 6498 / 019-274 7084
Email: alliza@usim.edu.my

Jawatankuasa Kertas Kerja

Puan Nor Azzah Momin
Tel: 06-7986202 / 019-2338119
Email: norazzah@usim.edu.my

Puan Hafizah Marzuki
Tel: 06-798 6478 / 013-6284282
Email: hafizah.mzuki@usim.edu.my

MUATURUN

Sila klik pada gambar untuk muaturun dokumen.

1. Brosur Seminar

Brosur Seminar PRAGMATIS Depan