NILAI, 26 November 2019- Rajeswary A/P Gunasesaran, 36 tahun, seorang ibu kepada dua orang anak perempuan berjaya menamatkan pengajian dalam bidang Sarjana Sains (Bioteknologi Makanan) di Majlis Konvokesyen Universiti Sains Islam Malaysia Ke-17 2019.

Rajeswary yang sedang sarat mengandung ketika belajar tidak menjadi penghalang untuk beliau memberikan sepenuh komitmen dalam setiap tugas yang diberikan.

“Suami menjadi pendorong utama kejayaan saya kerana waktu saya mengandung, dia banyak luangkan masa untuk hantar saya ke kelas”, kata Rajeswary A/P Gunasesaran.

USIM menjadi pilihan utama Rajeswary untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang Sarjana Sains (Bioteknologi Makanan) kerana beliau menganggap kursus tersebut merupakan salah satu kursus yang istimewa berbanding universiti lain dari segi teknik pembelajaran.

“saya meminati USIM kerana universiti ini terima saya walaupun saya bukan beragama Islam, saya diberi peluang untuk masuk ke sini dan mempelajari Bahasa Arab serta Falsafah Sains Islam”, tambah beliau lagi.

“Saya sangat berterima kasih kepada ibu bapa, mentua, rakan-rakan serta pensyarah saya Profesor Zaitun Hassan kerana menyokong saya sepanjang melanjutkan pelajaran di USIM dan setiap pengalaman saya membuatkan saya berasa bangga menjadi salah seorang graduan India di sini”.

Ibu bapa serta suami Rajeswary turut hadir bagi meraikan majlis graduasinya pada pagi ini.

 

Disediakan oleh:
Fatin Nur Aqilah Isa
StraCommclique
Fakulti Kepimpinan dan Pengurusan

Dikemaskini oleh:
Pusat Komunikasi Strategik (StraComm)
Aras 1, Canselori Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
71800 Nilai, Negeri Sembilan