NILAI, 25 April – Gegak gempita perkarangan Pusat Sukan Tunku Najihah, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dengan sorakan kakitangan USIM yang hadir bagi menyaksikan pertandingan bola jaring di antara Gugusan D dan Gugusan A.

Menjadi acara terakhir  yang berlangsung sebelum tirai Sukan Antara Jabatan USIM edisi 2013 ditutup secara rasmi, acara ini turut disaksikan YBhg. Profesor Dato’ Dr. Asma Ismail , Naib Canselor USIM bersama Pengurusan Universiti dalam suasana santai dan semangat kesukanan.

Gugusan A membuktikan kehebatan mereka apabila berjaya mengatasi kepantasan dan taktikal permainan Gugusan D dalam permainan yang cukup mendebarkan para penyokong Gugusan masing-masing.

“Program seperti ini memperlihatkan semangat kesukanan dan berpasukan ditonjolkan oleh setiap atlit yang bertanding dengan cara yang cukup positif”.

“Melalui pertandingan yang disertai ini, kakitangan USIM yang berbakat dapat dikenalpasti untuk mewakili Universiti di pentas yang lebih besar seperti Sukan Antara Universiti Malaysia dan Sukan Badan Berkanun” kata YBhg. Naib Canselor semasa merasmikan pembukaan Sukan Antara Jabatan pada 16 April 2013 lalu.

Penganjuran Sukan Antara Jabatan yang diurusetiakan oleh Pusat Sukan USIM yang merupakan acara tahunan dengan acara Ping Pong, Bola Tampar dan Bola Sepak menjadi acara terawal berlangsung.

Dalam edisi kali ini, sebanyak 18 acara dipertandingkan dengan penyertaannya adalah dikalangan pensyarah, kakitangan pentadbiran dan sokongan dari pelbagai jabatan yang dibahagikan kepada empat Gugusan iaitu Gugusan A, B, C dan E.

Tamat kesemua acara yang dipertandingkan, majlis penutup dan penyampaian hadiah kepada para atlit telah disempurnakan oleh YBhg. Naib Canselor sendiri dan YBhg. Encik Muhamad Haizuan Rozali, Pendaftar USIM.

Gugusan D mengusai pungutan mata keseluruhan dengan 47 mata, Gugusan A ditempat kedua dengan 38 mata, Gugusan B ketiga dengan 32 mata dan Gugusan C terpaksa berpuas hati ditempat keempat dengan 26 mata.

Disediakan oleh :

Mohd Zaini Othman
Penolong Pendaftar
Pusat Komunikasi Strategik (StraComm)