NILAI, 27 November 2019 –  Penyertaan dalam bidang kokuriklum ketika masih belajar membolehkan Muhammad Zakwan bin Zamrin, 24, memperoleh Anugerah Kokuriklum pada majlis konvokesyen kali ke-17 Universiti Sains Islam Malaysia hari ini.

“Anugerah yang saya dapat hari ni adalah anugerah kerana banyak menyertai program di zaman belajar dahulu berkaitan dengan bidang akademik dan juga ada penyertaan sukan”, katanya.

Penyertaan Zakwan seperti didalam program 3M South East Asia di Kuala Lumpur tidak menjadi penghalang dan alasan untuk dia fokus terhadap bidang pengajian pergigiannya dan seterunya dapat bergraduasi pada majlis konvokesyen ke 17. Buktinya, Zakwan dapat menamatkan pembelajarannya sekali gus memperolehi anugerah ini yang tidak dijangka olehnya sendiri.

”Sebenarnya saya tak sangka yang saya akan dapat anugerah ini kerana ramai lagi kawan yang juga turut aktif dalam kokuriklum bersama saya. Pada masa yang sama saya merasa bangga kerana ada sesuatu yang saya dapat beri kepada mak ayah saya sempena majlis graduasi USIM pada kali ini dan pastinya ini adalah hadiah untuk mereka,” katanya.

Tambahnya lagi, Zakwan mengakui bukan mudah untuk graduan dari Fakulti Pergigian sepertinya untuk memperoleh anugerah-anugerah sebegini kerana dia akur bahawa belajar didalam bidang pergigian adalah bukan mudah.

“Saya bersyukur kepada Allah kerana dapat bergaduasi tepat pada masanya kerana bidang kita sangat susah, terima kasih kepada mak ayah, pensyarah, kawan-kawan, kejayaan saya hari ini adalah hasil dari semua orang juga”.

 

Disediakan oleh:
Nur Azma Azib
StraCommclique
Fakulti Kepimpinan dan Pengurusan

Dikemaskini oleh:
Pusat Komunikasi Strategik (StraComm)
Aras 1, Canselori Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
71800 Nilai, Negeri Sembilan