Nilai, 11 April 2009 – Bertempat di Nilai Spring Golf & Country Resort telah berlangsung Kejohanan Golf Persahabatan antara pasukan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).  Kejohanan ini dianjurkan bagi mengeratkan hubungan yang positif antara pihak USIM dan KPT melalui penglibatan aktif dalam aktiviti kesukanan seperti Golf.

Kejohanan yang dianjurkan oleh Pusat Sukan USIM dengan kerjasama Majlis Sukan Kakitangan dan Kelab Golf USIM itu disertai seramai 25 orang pemain dari kedua-dua pasukan. Turut serta dalam kejohanan ini ialah Ketua Setiausaha Kementerian Pengajian Tinggi, Y.Bhg. Dato’ Dr.  Zulkefli A. Hassan.

Y.Bhg. Prof. Dato’ Dr. Abdul Shukor Hj. Husin, Naib Canselor USIM yang meraikan kedua-dua pasukan semasa jamuan tengahari turut merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan kejohanan ini.

Dalam majlis yang sama Y.Bhg. Dato’ Naib Canselor turut diberikan kejutan oleh urusetia dengan sambutan ulang tahun kelahirannya pada 10 April 2009.  Bagi edisi pertama kejohanan ini pasukan KPT telah dinobatkan sebagai juara keseluruhan dengan membawa pulang sebuah piala pusingan untuk dipertandingkan di edisi akan datang.

Oleh :
pro@usim.edu.my
Tel : 06-7988025/8026/8028