Program Kesukarelawanan Temukan Mujahid dengan Isteri

NILAI, 27 November 2019 – Muhammad Mujahid Yusup, 25, dari Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah Darul Quran berjaya menamatkan pengajian bersama isteri tercinta Nabila Huda Emran, 24, di Majlis Konvokesyen Universiti Sains Islam Malaysia Ke-17 2019.

Anak kelahiran negeri Terengganu ini sangat aktif dalam bidang kesukarelawanan dan berkenalan dengan isterinya melalui program-program yang disertai.

Mujahid berpegang kepada Al-Quran dan Sunnah serta menjadikan kesabaran itu sebagai penguat bagi beliau dan isteri yang aktif dalam aktiviti persatuan sepanjang sesi pengajian di Usim.

“Antara cabaran terbesar buat saya dan isteri ialah kami merupakan graduan dari Darul Quran di mana kami perlu menjaga kualiti hafazan kami supaya ia terus kuat dan kekal dalam ingatan”, kata Mujahid Yusup.

“Jadi insha allah saya kena percaya pendorong dan penolong kita yang paling besar ialah Allah s.w.t dan Allah akan bantu kita dalam setiap perkara jika kita ada usaha yang kuat serta tawakkal”.

Isteri Mujahid, Nabila Huda Imran berkata, “antara tips kejayaan saya sehingga kini adalah menjaga adab dengan guru sendiri dan saya lebih menggalakkan untuk melakukan ulangkaji pelajaran secara berkumpulan supaya para pelajar dapat bertukar-tukar pendapat dalam suatu subjek”.

Nabila menerima Anugerah Kelas Pertama bagi kursus Al-Quran dan Sunnah di majlis konvokesyen yang berlangsung di Dewan Tuanku Canselor USIM.

Seramai 500 lebih graduan dari Fakulti Quran dan Sunnah berjaya menamatkan pengajian mereka pada petang tadi.

 

Disediakan oleh:
Fatin Nur Aqilah Isa
StraCommclique
Fakulti Kepimpinan dan Pengurusan

Dikemaskini oleh:
Pusat Komunikasi Strategik (StraComm)
Aras 1, Canselori Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
71800 Nilai, Negeri Sembilan

 

2019-12-03T15:26:33+08:00