Nilai, 28 Ogos 2009 – Bersempena dengan Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-52, USIM telah melancarkan Majlis Penyerahan Jalur Gemilang kepada semua warga USIM. Y.Bhg. Prof. Dato’ Dr. Abdul Shukor Hj. Husin, Naib Canselor USIM sendiri telah menyerahkan jalur gemilang ini kepada semua warga USIM.

Antara objektif aktiviti ini dijalankan adalah untuk menyemarakkan semangat kemerdekaan di kalangan warga USIM di samping memupuk kesedaran dan semangat patriotik di kalangan warga USIM khususnya kepada mahasiswa supaya lebih menghayati jatidiri, bangsa dan tanah air tercinta.

Majlis dimulai dengan peletakan jalur gemilang di kereta-kereta rasmi Universiti diikuti dengan kenderaan keselamatan USIM, Ambulans USIM dan kenderaan-kenderaan lain. Hampir 200 kenderaan yang terdiri daripada pelbagai kategori telah turut serta dalam menjayakan majlis ini.

Turut hadir, Prof. Dato’ Dr. Asin Dollah, Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Almuni, En. Muhammad Haizuan Rozali, Pemangku Pendaftar, En. Zairul Hisham Ahmad Khulaimi, Pemangku Bendahari, Dekan-Dekan dan Prof. Dr. Mohammad Hj. Alias, Pengarah Pusat Perkembangan Strategik dan Hubungan Korporat (PPSHK).

Majlis berakhir pada pukul 5.20 petang. Semoga penganjuran majlis sebegini dapat mencapai objektifnya dan berjaya menghasilkan semangat kerjasama, bersikap aktif dan positif serta mampu menghayati nilai-nilai murni.

Oleh :
pro@usim.edu.my
Tel : 06-7988025/8026/8027/8028