NILAI, 20 Sept 2011 – Seramai 167 kakitangan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) pada hari ini diraikan pada Majlis Anugerah Kecemerlangan dan Inovasi Tahun 2010 (AKI’10) di atas usaha dan prestasi cemerlang yang telah ditunjukkan sepanjang tahun 2010 yang lalu.

Seramai 97 kakitangan telah dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang manakala seramai 58 kakitangan dipilih untuk menerima Anugerah Terpuji.

Y.Bhg Dato’ Syed Amin Al-Jefri, Ahli Lembaga Pengarah USIM telah dipilih sebagai penerima Anugerah Sumbangsih sebagai penghargaan kepada beliau di atas jasa dan usaha gigih di dalam mencorakkan dan meningkatkan lagi kualiti universiti. Selain itu, ‘AKI 2010’ turut menganugerahkan Y.Bhg Profesor Emeritus Tan Sri Dato. Dr. Abdul Shukor Hj. Husin, Naib Canselor pertama USIM yang kini merupakan pengarah di Institut Pengurusan dan Penyelidikan Fatwa Sedunia (INFAD) USIM dengan penganugerahan Tokoh Hasanul Mudir.

Anugerah-anugerah lain yang turut diberikan adalah Anugerah Perkhidmatan Cemerlang; Anugerah Kualiti Naib Canselor; Anugerah Penyelidikan; Anugerah Penerbitan; Anugerah Pentadbir Cemerlang; Anugerah Staf Contoh Tahunan; Anugerah Khas Inovasi dan Rekacipta; Anugerah Inovasi dan Rekacipta; Anugerah Khidmat Masyarakat; Anugerah Cuti Belajar dan Anugerah Khidmat Setia Pensyarah Antarabangsa.

Majlis gilang gemilang ini telah dirasmikan oleh Y.Bhg Tan Sri Dr. Mohamad Yusof Hj. Md. Noor, Pengerusi Lembaga Pengarah USIM. Turut hadir sama di dalam majlis ini adalah Naib Canselor dan Pengurusan Tertinggi USIM yang lain.

‘AKI 2010’ adalah acara kemuncak bagi sambutan Minggu Kualiti dan Inovasi USIM 2011 yang telah dirasmikan oleh Y.bhg Profesor Dato’ Dr. Muhamad Muda, pada Majlis Perhimpunan Bulanan USIM baru-baru ini.

Oleh:

Bahagian Komunikasi Korporat dan Perhubungan Antarabangsa
Universiti Sains Islam Malaysia
Tel: 06-798 8027/013-2575 375